Pasta kukurydziana


Czasami nie mam nic do chleba i kombinuję wtedy co by zrobić, jak najmniejszym wysiłkiem i jak najszybciej 😉 Właśnie w takim momencie często wpada się na genialne pomysły 🙂

Składniki:

– kukurydza konserwowa z puszki,
– kilka pomidorów suszonych z oleju
(na 3/4 puszki kukurydzy

dałam 3 duże),
– 1 duży ząbek czosnku,
– 2 – 3 łyżki posiekanej natki pietruszki,

– sól, pieprz.

Wykonanie:

Banalnie proste. Miksujemy kukurydzę z odrobiną wody z puszki z dodatkiem pomidorów i czosnku, gdy jest za suche dodajemy trochę oleju z pomidorów. Po zmiksowaniu na gładką madę dodajemy natkę pietruszki i przyprawiamy do smaku. Zjadać możemy od razu 🙂

 

Smacznego!!!

Drukuj
Previous Krokiety z kapustą kiszoną, kaszą i grzybami
Next Sajgonki smażone w cieście

No Comment

Leave a reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.