Różowa pasta kanapkowa


Bardzo prosta do zrobienia i z niewyszukanych składników.

Składniki:

– puszka białej fasoli,
– 4 – 5 łyżek ćwikły (użyłam domowej ze swoimi buraczkami),
– przyprawy: sól, pieprz,
– ok 3 łyżek oleju,
– ew. 2 – 3 łyżki kaszy manny.

Wykonanie:

Odlać prawie całą wodę z fasoli, zmiksować ją na gładką pastę razem z ćwikłą i olejem. Próbujemy, przyprawiamy. Jeśli okaże się że pasta jest zbyt rzadka wykładam ją na patelnię i dodaję kaszy manny żeby się ściągnęła, przez chwilę podgrzewam ciągle mieszając, studzę i przekładam do słoika.

 Smacznego!!!

Drukuj
Previous Carpaccio z buraka
Next Makaron penne z pesto z musztardowca

No Comment

Leave a reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *