Różowa pasta kanapkowa

Bardzo prosta do zrobienia i z niewyszukanych składników.

Składniki:

– puszka białej fasoli,
– 4 – 5 łyżek ćwikły (użyłam domowej ze swoimi buraczkami),
– przyprawy: sól, pieprz,
– ok 3 łyżek oleju,
– ew. 2 – 3 łyżki kaszy manny.

Wykonanie:

Odlać prawie całą wodę z fasoli, zmiksować ją na gładką pastę razem z ćwikłą i olejem. Próbujemy, przyprawiamy. Jeśli okaże się że pasta jest zbyt rzadka wykładam ją na patelnię i dodaję kaszy manny żeby się ściągnęła, przez chwilę podgrzewam ciągle mieszając, studzę i przekładam do słoika.

 Smacznego!!!

print
Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *