Sałatka z kalafiora i brokułu

Sałatka z kalafiora i brokułu, prosta do zrobienia i zachwycająca smakiem!

Składniki (dowolna ilość):

  • ugotowany kalafior i brokuł,
  • pomidor,
  • garść kukurydzy konserwowej,
  • natka pietruszki,
  • koperek,
  • jako baza sosu dowolny jogurt roślinny,
  • 1 ząbek czosnku (jeśli nie lubisz, pomiń go),
  • sól, pieprz.

Wykonanie:

Wykonanie tej sałatki jest bardzo proste pod warunkiem, że masz ugotowanego wcześniej kalafiora i brokuł. Tak naprawdę dobrze, żeby mniej więcej było ich po równo.

Podziel kalafiora i brokuł na małe różyczki, pomidora pokrój na cząstki. Dodaj do nich kukurydzę i delikatnie wymieszaj.
Natkę i koperek drobno posiekaj, wymieszaj z jogurtem i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Polej warzywa sosem, dobrze wymieszaj, przypraw sałatkę solą i pieprzem do smaku. Odstaw, aż się przegryzą lub zjedz od razu 🙂

Sałatka z kalafiora i brokułu

 

Smacznego!!!

print

Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *