Szybka kolacja – parówki sojowe w cieście francuskim

Dzisiaj szybka kolacja dla głodnych i spragnionych fasfood’owego jedzenia 🙂

Składniki:

– 4 parówki (wege)
– 4 plastry wege sera,
– ciasto francuskie.

Wykonanie:

Każdą parówkę owinąć w plaster sera i kawałek ciasta francuskiego, ja to zrobiłam na dwa sposoby, dwie parówki owinęłam po prostu w prostokąt z ciasta, a do pozostałych dwóch wycięłam 2 cm paski ciasta i owinęłam parówki spiralnie. Ta druga wersja bardziej mi pasowała bo ciasto było cieńsze 😉

 

Smacznego!!!

print
Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *