Domowy fastfood, prosty do zrobienia z użyciem kupnych półproduktów 😉 Bo kto nie lubi zjeść czasami bułki z parówką na ciepło? 😀

Składnik:

– 4 bułki do hot dogów,
– 4 parówki sojowe (użyłam wędzonych),
– 2 duże listki sałaty lodowej,
– 4 plastry zielonego ogórka (trochę krótszych od bułek),
– 8 plastrów ogórka konserwowego lub kanapkowego (np. takich)
– pół dużej cebuli,
– majonez sojowy,
– keczup,
– musztarda.

Wykonanie:

Zamiast bułek do hot dogów można użyć bagietki (pamiętajcie o sprawdzeniu składów), jeśli kupujecie bułki to do tych lepiej jest wziąć te nacięte a nie z dziurką 🙂 Bułki podgrzewamy w piekarniku, tak żeby się zrobiły chrupkie, w tym samym czasie grzejemy parówki (można również w pierniku lub w wodzie (pamiętajcie, że w piekarniku będzie dłużej).
Bułkę smarujemy w środku po obu stronach musztardą, układamy na niej połowę liścia sałaty (można też cały) po obu stronach układamy plastry ogórków, smarujemy je majonezem, kładziemy na środku  podgrzaną parówkę, pomiędzy nią a ogórkami układamy plastry cebuli, na wierzchu polewamy parówkę keczupem.
Zjadamy szybko dopóki jest ciepłe 🙂
IMG_8551
IMG_8549
Smacznego!!!

print
Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *