Tortilla do pracy


Wieczorem szykowałam sobie jedzenie które ma mi umilić jutrzejszy dzień w pracy 😉
Prawie wszystko zawijane 🙂 sushi i tortille, do tego warzywa na parze i galaretka z owocami (Delecta w wegańskiej wersji rządzi 🙂 )

Składniki do przygotowania tortilli 1 tortilli:

– 1 duża tortilla (tym razem kupna ze szpinakiem),
– pasta z ciecierzycy z wędzonym tofu z Rossmanna (pychota), olejem i przyprawami,
– szczypiorek,
– 2 liście sałaty,
– mały zielony ogórek,
– kawałek czerwonej papryki,
– 1 duża rzodkiewka,
– sól.

Wykonanie:

Tortille posmarować grubo pastą z ciecierzycy, posypać posiekanym szczypiorkiem, ułożyć liście sałaty. Ogórka i paprykę pokroić w cienkie paski, rzodkiewki również w wąskie pół lub ćwierć plastry. Ułożyć je na sałacie w 3 rządkach (tak jak na zdjęciu 🙂 ), delikatnie posolić. Zawinąć ciasno tortillę, pokroić na kawałki, zawinąć w folię aluminiową i schować do lodówki 🙂 Można oczywiście zostawić ją w całości, ale w pracy wygodniej jeść mniejsze kawałki 😉

Smacznego!!!

print
Previous Wegańska jaternica, czyli kaszanka
Next Grillowana kanapka

1 Comment

  1. 12 kwietnia 2020
    Odpowiedz

    Super pomysły! Na pewno skorzystam. Strasznie ciężko jest znaleźć jakiś posiłek, który się nie znudzi… Ile można codziennie jeść te kanapki? 😛

Leave a reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *