Teraz możecie śmiało powiedzieć, że jestem monotematyczna 😉 A przyznam się że mam jeszcze jeden pomysł na kanie 🙂 Proponuję na kolację lub śniadanie tosty z kanią.

Składniki:

– chleb tostowy,
– smażone kanie (bez panierki), po 1 szt na tosta,
– musztarda,
– szczypiorek,
– cebula,
– roszponka,
– może być ogórek kiszony.

Wykonanie:

Bardzo proste jak w przypadku tostów 🙂
Obie kromki chleba smarujemy cienko musztardą, układamy na jednej (lub obu) roszponkę, na to pokrojoną wcześniej w cienkie plasterki i nasoloną lekko cebulę, trochę posiekanego szczypiorku, naszą przepyszną kanie, na nią znów trochę cebuli, jeśli mamy ogórka to również go dokładamy. Przykrywamy drugim kawałkiem chleba, tostujemy na rumiano 🙂 Zjadamy ze smakiem.

Smacznego!!!

print
Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Jeden komentarz

  1. Ja wolę tosty z takiego opiekacza i potem smarować je masłem i nakładać dodatki! Kosmos, jak we Włoszech 🙂 Mam taki designerski od Ariete, który mega szybko się nagrzewa i można ręcznie go nastawić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *