Tosty z kanią


Teraz możecie śmiało powiedzieć, że jestem monotematyczna 😉 A przyznam się że mam jeszcze jeden pomysł na kanie 🙂 Proponuję na kolację lub śniadanie tosty z kanią.

Składniki:

– chleb tostowy,
– smażone kanie (bez panierki), po 1 szt na tosta,
– musztarda,
– szczypiorek,
– cebula,
– roszponka,
– może być ogórek kiszony.

Wykonanie:

Bardzo proste jak w przypadku tostów 🙂
Obie kromki chleba smarujemy cienko musztardą, układamy na jednej (lub obu) roszponkę, na to pokrojoną wcześniej w cienkie plasterki i nasoloną lekko cebulę, trochę posiekanego szczypiorku, naszą przepyszną kanie, na nią znów trochę cebuli, jeśli mamy ogórka to również go dokładamy. Przykrywamy drugim kawałkiem chleba, tostujemy na rumiano 🙂 Zjadamy ze smakiem.

Smacznego!!!

Drukuj
Previous Kanie w sosie pomidorowym
Next Plasterki na kanapkę - wege_dlina

1 Comment

  1. Avatar
    Judyta
    19 października 2020
    Odpowiedz

    Ja wolę tosty z takiego opiekacza i potem smarować je masłem i nakładać dodatki! Kosmos, jak we Włoszech 🙂 Mam taki designerski od Ariete, który mega szybko się nagrzewa i można ręcznie go nastawić.

Leave a reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *