Teraz możecie śmiało powiedzieć, że jestem monotematyczna 😉 A przyznam się że mam jeszcze jeden pomysł na kanie 🙂 Proponuję na kolację lub śniadanie tosty z kanią.
Składniki:
– chleb tostowy,
– smażone kanie (bez panierki), po 1 szt na tosta,
– musztarda,
– szczypiorek,
– cebula,
– roszponka,
– może być ogórek kiszony.
Wykonanie:
Bardzo proste jak w przypadku tostów 🙂
Obie kromki chleba smarujemy cienko musztardą, układamy na jednej (lub obu) roszponkę, na to pokrojoną wcześniej w cienkie plasterki i nasoloną lekko cebulę, trochę posiekanego szczypiorku, naszą przepyszną kanie, na nią znów trochę cebuli, jeśli mamy ogórka to również go dokładamy. Przykrywamy drugim kawałkiem chleba, tostujemy na rumiano 🙂 Zjadamy ze smakiem.
Smacznego!!!
Ja wolę tosty z takiego opiekacza i potem smarować je masłem i nakładać dodatki! Kosmos, jak we Włoszech 🙂 Mam taki designerski od Ariete, który mega szybko się nagrzewa i można ręcznie go nastawić.