Zielone leczo na diecie dr Dąbrowskiej

Pyszne zielone leczo na diecie dr Dąbrowskiej do jedzenia nie tylko na detoxie 🙂

Składniki:

– 2 cebule,
– 3 cukinie,
– 1 biała papryka,
– kawałek kalafiora,
– sól, odrobina pieprzu,
– koperek.

Wykonanie:

Cebulę pokroić w plastry, paprykę w nieduże kawałki, cukinię w dużą kostkę, kalafiora podzielić na małe różyczki. Do garnka wlać na dno odrobinę wody, wrzucić cebulę, paprykę i kalafiora, lekko posolić dusić razem przez chwilę, dodać cukinię, dusić pod przykryciem do miękkości (nie rozgotować cukinii), przyprawić do smaku, posypać koperkiem. Proste i pyszne 🙂
Okazuje się że potrawy na detoksie właśnie takie są, łatwe do przygotowania i pełne smaku, bez dodatku tłuszczu czy wielu przypraw.

  Zielone leczo na diecie dr Dąbrowskiej

Smacznego!!!

print
Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *