Pyszne zielone leczo na diecie dr Dąbrowskiej do jedzenia nie tylko na detoxie 🙂
Składniki:
– 2 cebule,
– 3 cukinie,
– 1 biała papryka,
– kawałek kalafiora,
– sól, odrobina pieprzu,
– koperek.
Wykonanie:
Cebulę pokroić w plastry, paprykę w nieduże kawałki, cukinię w dużą kostkę, kalafiora podzielić na małe różyczki. Do garnka wlać na dno odrobinę wody, wrzucić cebulę, paprykę i kalafiora, lekko posolić dusić razem przez chwilę, dodać cukinię, dusić pod przykryciem do miękkości (nie rozgotować cukinii), przyprawić do smaku, posypać koperkiem. Proste i pyszne 🙂
Okazuje się że potrawy na detoksie właśnie takie są, łatwe do przygotowania i pełne smaku, bez dodatku tłuszczu czy wielu przypraw.
Smacznego!!!