Zielony koktajl (z jarmużem)

Chyba wszyscy już wiedzą, że zielone koktajle zawierają mnóstwo witamin i mikroelementów, warto je więc wprowadzić do codziennego jadłospisu.

Wczoraj rano zrobiłam sobie pyszny jedwabisty koktajli z jarmużem, polecam Wam to warzywo, szczególnie teraz zimą jest niezastąpionym źródłem witamin.

Składniki:

– 1 mango,
– kilka małych lub 1 duży liść jarmużu,
– 1 czerwona pomarańcza,
– woda lub dowolne mleko roślinne (użyłam owsianego).

Wykonanie:

Umyć i obrać pomarańczę oraz mango, wrzucić (bez pestek) do blendera, umyć jarmuż, obrać go z łodyżki, dodać do blendera. Zalać mlekiem lub wodą (ale nie do pełna). Zmielić na gładki koktajl, wypić od razu.
Ja wykorzystałam go również, do zalania puddingu z chia!

IMG_9969
IMG_9980

Smacznego!!!!

print

Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *