Gulasz z boczniakami


Pyszny, pasuje do ziemniaków, kasz czy ryżu 🙂

Składniki:

– 1 opakowanie boczniaków (moje miało 400 g, ale 500 g byłoby lepsze),
– 1 marchewka,
– kawałek brokuła,
– 1 cebula,
– 1 czerwona papryka,
– 1 ząbek czosnku,
– ok 250 ml domowego przecieru pomidorowego (lub kupnej passaty),
– olej do smażenia,
– przyprawy do smaku: papryka słodka, papryka ostra, sól morska, pieprz

Wykonanie:
Na rozgrzanym oleju szklimy posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy marchewkę pokrojoną w plasterki oraz paprykę pokrojoną w paski, chwilę razem smażymy, dodajemy pokrojone w spore kawałki boczniaki i łodyżki brokuła. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu aż warzywa lekko zmiękną i dodajemy pokrojone różyczki brokułów. Po kilku minutach dodajemy przyprawy sól, pieprz paprykę oraz przecier pomidorowy, całość mieszamy i dusimy przez kolejne kilka minut aż smaki się przenikną, a warzywa będą miękkie. Gotowe. Szybkie i pyszne 🙂
Smacznego!!!
print
Previous Naleśniki gryczane - bezglutenowe
Next Pasta "jajeczna" bez jajek

No Comment

Leave a reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *