Kalafior pieczony w musztardowej skorupce


Popularny przepis na kalafiora pieczonego krąży po internecie, postanowiłam i ja go zrobić, ale po swojemu 🙂 Bardzo prosty i szybki do zrobienia, nie licząc czasu pieczenia.

Składniki:

– 1 kalafior,
– 3 łyżki musztardy,
– 3 łyżki oleju,
– 1 ząbek czosnku,
– sól, papryka wędzona.

Wykonanie:

Odciąć z kalafiora liście i końcówkę nóżki. Wymieszać składniki marynaty, natrzeć nią kalafiora (bez spodu), ułożyć go na natłuszczonej blaszce i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (termoobieg). Piec ok 1 godziny.
Kalafior jest pyszny, miękki z chrupiącą, lekko ostrą skórką. Zjedliśmy go do pulpetów z ciecierzycy 🙂

3244

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smacznego!!!

Drukuj
Previous Przepisy z wyciskarki - pulpety w sosie pomidorowym i sok z cukinii
Next Tydzień surowej diety - surówka z sosem z nerkowców

No Comment

Leave a reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *