Krem ziemniaczany z porem

Gdy jest mało czasu na przygotowanie obiadu, sięgamy po szybkie i proste przepisy, taki jest właśnie dzisiejszy na kremową zupę z porem. Żeby miała więcej smaku przygotowałam ją na bulionie cebulowym AMANDIN. Skład zupy jest bardzo prosty a smak pełny 🙂

Składniki:

  • 6 dużych ziemniaków,
  • 1 por – biała część,
  • 1 l bulionu cebulowego AMANDIN,
  • sól, pieprz, pieprz czerwony,
  • olej.

Wykonanie:

Ziemniaki obrać pokroić w kostkę, zalać bulionem cebulowym, gotować do miękkości, zmiksować. W tym czasie przekroić pora wzdłuż na pół i pokroić go na cienkie plastry, dodać go do ziemniaków. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i rozgniecionymi ziarenkami pieprzu czerwonego, polać odrobiną dobrego oleju. Podawać od razu samą lub z grzankami.

img_0939

Smacznego!!!

Jeśli w  Waszych sklepach nie ma produktów AMANDIN, poproście sprzedawcę by się skontaktował z VEGAMARKET

logo-2016-35x29,9

Zapisz

print

Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *