Gdy jest mało czasu na przygotowanie obiadu, sięgamy po szybkie i proste przepisy, taki jest właśnie dzisiejszy na kremową zupę z porem. Żeby miała więcej smaku przygotowałam ją na bulionie cebulowym AMANDIN. Skład zupy jest bardzo prosty a smak pełny 🙂
Składniki:
- 6 dużych ziemniaków,
- 1 por – biała część,
- 1 l bulionu cebulowego AMANDIN,
- sól, pieprz, pieprz czerwony,
- olej.
Wykonanie:
Ziemniaki obrać pokroić w kostkę, zalać bulionem cebulowym, gotować do miękkości, zmiksować. W tym czasie przekroić pora wzdłuż na pół i pokroić go na cienkie plastry, dodać go do ziemniaków. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i rozgniecionymi ziarenkami pieprzu czerwonego, polać odrobiną dobrego oleju. Podawać od razu samą lub z grzankami.
Smacznego!!!
Jeśli w Waszych sklepach nie ma produktów AMANDIN, poproście sprzedawcę by się skontaktował z VEGAMARKET