Być może widzieliście zdjęcia z warsztatów na których robiłyśmy spring rollsy (np takie), zjadłyśmy je z najlepszym sosem z masła orzechowego! Dlatego nie mogę się z Wami nie podzielić przepisem na nie.
Składniki:
- ok 7 łyżek masła orzechowego,
- 2 ząbki czosnku,
- sos sojowy do smaku,
- sok z 1 limonki lub małej cytryny,
- 1 cm kawałek imbiru,
- woda.
Wykonanie:
Jest bajecznie proste, wystarczy zmiksować wszystkie składniki na gładką pastę, rozrzedzając ją wodą, tak by sos był płynny. Sos sojowy dajemy do smaku (zacznijcie od 1 łyżeczki), jeśli lubicie mniej ostre smaki, dajcie mniej imbiru i 1 ząbek czosnku.
Ten smak mnie niezmiennie zachwyca 🙂 Mam nadzieję, że Wy też zakochacie się w tym sosie!
Smacznego!!!