Najlepszy sos z masła orzechowego do spring rolls’ów lub innych dań

Być może widzieliście zdjęcia z warsztatów na których robiłyśmy spring rollsy (np takie), zjadłyśmy je z najlepszym sosem z masła orzechowego! Dlatego nie mogę się z Wami nie podzielić przepisem na nie.

Składniki:

  • ok 7 łyżek masła orzechowego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sos sojowy do smaku,
  • sok z 1 limonki lub małej cytryny,
  • 1 cm kawałek imbiru,
  • woda.

Wykonanie:

Jest bajecznie proste, wystarczy zmiksować wszystkie składniki na gładką pastę, rozrzedzając ją wodą, tak by sos był płynny. Sos sojowy dajemy do smaku (zacznijcie od 1 łyżeczki), jeśli lubicie mniej ostre smaki, dajcie mniej imbiru i 1 ząbek czosnku.

Ten smak mnie niezmiennie zachwyca 🙂 Mam nadzieję, że Wy też zakochacie się w tym sosie!

IMG_8973
IMG_8970

Smacznego!!!

print

Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *