Ryż z kiełkami i kiszonymi cytrynami

Szybkie pyszne danie z moją nową miłością 🙂 kiszonymi cytrynami.

Składniki:

– 1 i 1/2 szklanki ryżu ugotowanego na sypko (u mnie jaśminowy),
– 1 opakowanie kiełków na patelnię,
– 1 kiszona cytryna,
– po garści dobrych oliwek czarnych i zielonych,
– sól, pieprz,
– olej.

Wykonanie:

Przepis ekspresowy 🙂 Cytrynę pokroić w nieduże kawałki. Na patelnię wlać trochę oleju, rozgrzać go, wrzucić kiełki, chwilę smażyć, dodać ryż, cytrynę i oliwki (mogą być w całości). Smażyć przez kilka minut razem, tak by smaki się połączyły, przyprawić do smaku. Jeść gorące 🙂

3170

Smacznego!!!

print
Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *