Szybka prosta i smaczna sałatka z fasoli i oliwek, w sam raz do pracy albo na wczesną kolację 🙂

Składniki:

– puszka białej fasoli,
– ponad pól szklanki czarnych oliwek,
– 1 cebula czerwona,
– 1 ząbek czosnku,
– ok 3 łyżki posiekanej natki pietruszki,
– sos winegret (z oleju i octu jabłkowego – 3 części oleju, 1 część octu),
– sól, pieprz.

Wykonanie:

Fasolę odsącz, oliwki pokrój w plastry, cebulę i czosnek również (w cienkie). Wymieszaj delikatnie ze sobą składniki, przypraw i odstaw do przegryzienia się smaków 😉 Przed podaniem dodatkowo posyp natką pietruszki. Ta sałatka niby jest banalna, ale naprawdę pyszna, musisz jej spróbować.

sałatka z fasoli i oliwek
sałatka z fasoli i oliwek

 Smacznego!!!

Lubisz sałatki? Spróbuj też tej z kaszą jaglaną

Wiosenna sałatka z kaszą jaglaną

Zapisz

print

Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *