Surówka z selera z ananasem

Składniki (dla 2 osób):

– seler (ok 200 g)
– 5 krążków ananasa z puszki,
– 1 jabłko,
– garść namoczonych rodzynek,
– ok 1/2 puszki słodkiej kukurydzy,
– sok cytrynowy do smaku.

Wykonanie:

Selera i jabłko obrać i zetrzeć na grubej tarce, ananasa drobno pokroić, dodać namoczone rodzynki (można np w rumie namoczyć 😉 ), kukurydzę, zakwasić sokiem z cytryny do smaku.
Surówka jest pyszna i szybka w przygotowaniu 🙂

Smacznego!!!

print
Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *