Składniki (dla 2 osób):

– 1 awokado,
– 4 – 5 suszonych pomidorów w oleju,
– kilka ząbków czosnku kiszonego,
– kilka ząbków czosnku w zalewie z oleju,
– 1 duży ogórek kiszony,
– oliwki czarne i zielone,
– 2 duże garście roszponki,
– trochę zmielonego siemienia lnianego,
– 1 łyżka oleju (od pomidorów),
– sól.

Wykonanie:

Na talerzu ułożyć roszponkę, awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, pokroić w plastry, pomidory pokroić na kawałki, ogórka kiszonego na ćwiartki lub w grube plastry. Układamy pokrojone warzywa na sałacie, dodajemy czosnek, oliwki, awokado delikatnie solimy, polewamy całość olejem i posypujemy siemieniem lnianym.
Szybka, pyszna przekąska 🙂

Smacznego!!!

print
Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *