Sałatka warzywna


Sałatki można zrobić praktycznie ze wszystkiego co znajdziemy w lodówce.

Składniki:

– kilka ugotowanych buraków i ziemniaków (mniej więcej po równo),
– ogórki kiszone,
– cebula,
– rukola,
– cebulka marynowana,
– kapusta pekińska,
– kukurydza konserwowa,
– seler naciowy,
– sól, pieprz,
– ocet ryżowy, olej.

Wykonanie:

Buraki, ziemniaki i ogórki pokroić w grubą kostkę, cebulę w drobną, selera naciowego i kapustę pekińską w cienkie plastry, rukolę posiekać na drobniejsze kawałki. Wymieszać wszystkie warzywa w misce, przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz  octem i olejem. Odstawić żeby się przegryzło.

Smacznego!!!

Drukuj
Previous Sałatka z tofu z mango
Next Prażoki

No Comment

Leave a reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *