Prosta i pyszna zupa z cukinii z dodatkiem kaszy jaglanej i mleka kokosowego zaspokoi każde podniebienie.
Składniki:
- 3-4 sztuki cukinii (ilość zależna od tego ile chcemy zupy zrobić i ile mamy warzyw)
- woda
- puszka mleka kokosowego, duża lub mała w zależności od ilości zupy,
- papryka wędzona,
- sól, pieprz,
- kilka łyżek kaszy jaglanej
- liść laurowy
- 2 ziarna ziela angielskiego.
Wykonanie:
Cukinie umyć, odciąć końce i pokroić w duże kawałki (nie ma znaczenia jak), zalać ją wodą tak by była przykryta do połowy, dodać do niej liść laurowy i ziele angielskie i sól. Gotować do miękkości cukinii, wyłączyć. Wyjąć liść i ziele angielskie, cukinię zmiksować. Ponownie zagotować, wlać mleko kokosowe, wsypać kaszę jaglaną, gotować do jej miękkości, przyprawić do smaku papryką wędzoną, pieprzem i solą.
Prosta zupa a daje tyle radości 🙂
Smacznego!!!