Zupa z cukinii z kaszą jaglaną

Prosta i pyszna zupa z cukinii z dodatkiem kaszy jaglanej i mleka kokosowego zaspokoi każde podniebienie.

Składniki:

  • 3-4 sztuki cukinii (ilość zależna od tego ile chcemy zupy zrobić i ile mamy warzyw)
  • woda
  • puszka mleka kokosowego, duża lub mała w zależności od ilości zupy,
  • papryka wędzona,
  • sól, pieprz,
  • kilka łyżek kaszy jaglanej
  • liść laurowy
  • 2 ziarna ziela angielskiego.

Wykonanie:

Cukinie umyć, odciąć końce i pokroić w duże kawałki (nie ma znaczenia jak), zalać ją wodą tak by była przykryta do połowy, dodać do niej liść laurowy i ziele angielskie i sól. Gotować do miękkości cukinii, wyłączyć. Wyjąć liść i ziele angielskie, cukinię zmiksować. Ponownie zagotować, wlać mleko kokosowe, wsypać kaszę jaglaną, gotować do jej miękkości, przyprawić do smaku papryką wędzoną, pieprzem i solą.

Prosta zupa a daje tyle radości 🙂

_MG_0398

Smacznego!!!

print
Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *