Zupa z papryk

Pyszna i prosta zupa z papryk z dodatkiem kaszy jaglanej.

Składniki:
– 3 duże papryki czerwone,
– 1 papryka żółta,
– 1 mała ostra papryka,
– 1 cebula,
– 1 mała marchewka,
– 1 ząbek czosnku,
– szczypiorek,
– kilka łyżek kaszy jaglanej,
– 1 łyżka oleju kokosowego,
– sól, pieprz.

Wykonanie:

Warzywa umyć, marchewkę obrać, papryki przekroić, wyjąć gniazda nasienne, cebulę i czosnek obrać. Pokroić wszystko (oprócz szczypiorku) w kostkę, wrzucić do garnka, zalać wodą, tak by przykryć warzywa, lekko posolić. Gotować do miękkości warzyw, zmiksować dokładnie na krem, przyprawić do smaku. Wlać zupę znów do garnka, wsypać do niej kaszę jaglaną i gotować dalej, aż kasza będzie miękka, pod koniec dodać olej kokosowy. Przed podaniem posypać pokrojonym szczypiorkiem.

 3291

Smacznego!!!

Wegetariański obiad V

print
Podziel się swoją opinią
Edyta Stępczyńska
Edyta Stępczyńska

Szefowa kuchni, weganka, blogerka. Autorka "Wegańskiej Kuchni Polskiej".

Artykuły: 692

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *