Pasta słonecznikowa


Najpyszniejsza pasta słonecznikowa 🙂 miała być w formie pasztetowej zawiniętej w nori tak jak zrobiła ją Natalis z bloga Zdrowi na co dzień (TUTAJ) ale miałam za mało agaru.

 Składniki:

– 1 kubek słonecznika,
– 2 kubki wody,
– 1 łyżeczka agar-agar,
– sól, pieprz, papryka wędzona, asafetyda, pieprz ziołowy.

 Wykonanie:

Słonecznika namoczyć na noc, wypłukać go. Zalać go wodą, postawić na kuchence i gotować bez pokrywki ok 15 minut, pod koniec dodać agar, mieszać cały czas, przyprawić do smaku podanymi przyprawami. Zmiksować na gładko blenderem ręcznym. Ostudzić i zjadać ze smakiem 🙂

 

Smacznego!!!

print
Previous Tofu a'la ryba
Next Pomarańczowo - bananowy deser z tapioki

No Comment

Leave a reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *