Soczewica z grzybami


Soczewica z grzybami to proste danie 3 składnikowe, do tego pyszne!

Składniki (dla 3 osób lub 2 bardzo głodnych):
– 1 szklanka soczewicy zielonej,
– 250 g dowolnych grzybów mrożonych lub ze słoika (ale nie z octu 😉 ), u mnie były to panienki, kurki, podgrzybki,
– 1 duża cebula,
– sól, pieprz,
– natka pietruszki.

Wykonanie:
Grzyby (zamrożone, moje były wcześniej gotowane) włóż do garnka z wodą i gotuj do momentu aż się rozmrożą, dodaj soczewicę i pokrojoną cebulę, ewentualnie dolej wody.

Gotuj do miękkości soczewicy i wygotowania wody, przypraw solą i pieprzem. Na talerzu posyp natką pietruszki.

soczewica z grzybami
soczewica z grzybami

 

Smacznego!!!

print
Previous Bulgur z brukselką
Next Dynia z tofu i ryżem

No Comment

Leave a reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *